Paperikeiju -verkkokauppaan pääset klikkaamalla kuvaa:

torstai 2. syyskuuta 2010

DT sivu

Xing teki tällaisen sivun käyttäen pääasiassa October Afternoonin papereita ja Glitzin rullaleimasinta. Tässä suoraan Xingin tekstiä lainattuna:


 Tällä kertaa minulla oli itse mahdollisuus valita Paperikeijun DT-sivun materiaalit. Kuviopapereiden, sotkemisen ja pienten aakkostarrojen ystävänä valinta oli helppo. Halusin tapetin kaltaisesta kuviopaperista "seinän", johon rakensin ikkunan ulos. Omenanmuotoinen journaling- eli tarinointilappu on itse leikattu kuviopaperin toiselta puolelta. Sijoitin otsikon valokuvan päälle, käpristelin paperin reunoja ja .. tadaa ... sotkin ilman, että sotkin käsiäni. Sivun tarinoinnista henkilökohtaisin osuus on piilotettu valokuvan taaakse. Otsikolla on kaksoismerkitys. Kyse on omenapuusta, mutta myös siitä, miten vaikea pienen ihmisen on ymmärtää iän mukanaan tuomia arkisia haasteita ja huolia.


Valkoisen "ikkunan" pintarakenteen tein leimasimella rullaamalla. Rullaleimasimia voi käyttää normaaleina leimasimina ("ikkunan" kulmissa olevat koristeet on tehty rullaleimasimella), niillä voi huristella reunuksia eli leimata peräkkäin tai, mikä mukavinta, leikkiä esimerkiksi paksun akryylimaalin, gesson tai jonkun muun materiaalin kanssa tehden pintakuvioita. Esimerkiksi kulmakoristeiden damaskikuvio näyttäisi aika kivalta pintakuviona. Tässä käyttämäni crackle-pintakuvio sopisi mielestäni tosi hyvin esimerkiksi luontoaiheisiin kortteihin. Rullaleimasimet näyttävät yläpuolelta kuvattuna tällaisilta. Itse käytin niitä tarkoituksella ronskilla tavalla, halusin epätasaista ja sotkuistakin jälkeä. Tasaisen virheetöntä jälkeä niillä ei ole tarkoituskaan tehdä, vaan eläväistä ja oman näköistä. Koska kädet eivät koske musteeseen, maaliin tai millä sitten sotkeekaan, nämä ovat helppo ja siisti tapa sotkea. Olen aika ihastunut.

Tarvikkeet:


Aakkostarrat Glitz Teeny Alpha ruskea. Glitz rullaleimasimet Crackle ja Damask. Taustapaperi  October Afternoon (Thrift Shop, Good Junk),  pallokuvioinen taustaperi October Afternoon (Thrift Shop, Last One, käytetty molempia puolia). Paperista tehdyt yksityiskohdat Glitz Designs (Rebel Blue) ja October Afternoon (Thrift Shop, Collector's Item). Gesso ja musteet oman askartelukaapin uumenista.

Ei kommentteja: